Image Alt

Over ons

Yvonne Bayens

Introductie

Mensen hebben iets met honden, en omgekeerd. Doorgaans is dat een uiterst hechte, liefdevolle en duurzame relatie. Met een goede wisselwerking leren mens en hond veel van elkaar. Dat gegeven heeft geleid tot succesvolle coachingsprogramma’s waarmee mensen (en ook honden) zich positief kunnen ontwikkelen. Of het nu gaat om de ‘anderslerende’ jongere of de leergierige manager, het coachingstraject waarbij 1 of meerdere honden worden ingezet, zorgt altijd voor nieuwe inzichten en natuurlijker, overtuigender gedrag. 

“Enjoyable Dog” maakt zich sterk voor een “Enjoyable & Able” wisselwerking tussen mensen en dieren, en mensen onderling. Enjoyable om met plezier en vertrouwen naar zichzelf en anderen te kijken. Able om met zelfinzicht en zelfzekerheid te handelen in elke omgeving in iedere situatie. Thuis, op school, in de vereniging, op het werk.

Yvonne wordt bijgestaan door een ervaren en kundig team: haar honden.

Mijn missie

“Enjoyable Dog” levert positieve en effectieve coaching voor kinderen en volwassenen. Mijn kracht zit in het verbinden van mensen en het oplossen van problemen. Ik gebruik daarbij mijn honden als co-coach, of maak gebruik van de honden aanwezig bij de mensen. Dit doe ik met respect voor ieder individu en met mijn blik op de wereld: ik zie mogelijkheden vanuit ieders eigenheid, zowel van mens als hond. Dat brengt oplossingen voor diverse uitdagingen, en improvisatie waar de oplossing (nog) niet voor de hand ligt. 

Mijn visie

Ik laat mij leiden door wat ik registreer in de mens en de hond, aangevuld met expertise op het gebied van coaching. Daarmee boor ik unieke coachingsmogelijkheden aan, zoals samenwerkingsverbanden met andere coaches, bedrijven die zich richten op opvang van anderslerende kinderen, en regulier en speciaal onderwijs. Daarnaast zet ik mij in voor de mogelijke totstandkoming van een keurmerk voor mijn beroepsgroep, alsmede dierwelzijn in de wereld van zorg, onderwijs en onderzoek waar gebruik wordt gemaakt van ondersteuning door dieren. 

Yvonne Bayens

Yvonne Bayens was adviseur en productontwikkelaar in onder meer de pensioen- en verzekeringsbranche. Volgde vakopleidingen WFT bij Lindenhaeghe en NLP practitioner bij Vidasense en personal coaching bij Alter Vision. Yvonne is gecertificeerd Topdog Sova Trainer en is mediator met de kracht van verbinden.

Intervisie

Samen met andere Topdogtrainers in de regio heeft Yvonne ‘Topdog Intervisiegroep Midden Nederland’ opgericht met als doel: elkaar ondersteunen, feedback geven en blijven vernieuwen.  

Topdog training

‘Sociale vaardigheidstraining met de hond als co-coach’ (voor kinderen, jongeren en volwassenen).

Samenwerkingsverbanden

Coachen met Honden
Topdog Trainingen Nederland