Image Alt

Kindercoaching

Coaching kinderen

Kinderen van 8 tot 19 jaar

Coaching middels de TopDog Honden Sova training. De TopDog training is inzetbaar op scholen, voor organisaties en personen binnen en buiten de sectoren jeugdhulpverlening en geestelijke gezondheidszorg.

Kinderen coachen met honden

Individueel traject I

Coaching traject, opgezet volgens de Topdog Sovatraining methodiek. Topdog is een hulpverleningsmodule waarbij de hond wordt ingezet als co-trainer. De training is ontwikkeld naar voorbeelden uit het Animal Assisted Therapy model (AAT).

Deze manier van coachen is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 19 jaar met een hulpvraag op diverse gebieden. Dit kunnen jongeren met en zonder beperkingen zijn. 

Topdog Training biedt toegevoegde waarde voor cliënten bij wie de hulpverlening binnen de klassieke hulpverleningsvormen is vastgelopen of niet voldoende resultaat geeft. 

Kinderen coachen met honden

Individueel traject II

Verkorte vorm van het coaching traject, opgezet volgens de Topdog Sovatraining methodiek.

Als onderdeel van een grotere hulpvraag voor een kind kan deze coaching in eventueel afgeslankte vorm ook worden ingezet. De coaching sluit dan aan op het traject dat al loopt met het kind.

Duur: 6 sessies.

Kinderen coachen met honden

Groepsverband traject I

Groepscoaching traject, opgezet volgens de Topdog Sovatraining methodiek. Een school of jeugdhulp organisatie kan ervoor kiezen om een aantal kinderen met probleemgedrag in een groep de TopDog Sova Training te laten volgen.

Duur: 10 sessies.

Kinderen coachen met honden

Groepsverband traject II

Coachingstraject voor kinderen die gericht is op hun verworven en nog te ontwikkelen talenten. Minimale groepsgrootte: 4 deelnemers.

Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur.